EN AKTIV SOMMAR MED ACLIMA


För oss är friluftsliv mer än ett ord. Det är en filosofi och ett sätt att leva. För många är friluftslivet en viktig del av identiteten. Det fina är att det inte spelar någon roll vilken tid på året det är, hur vädret är, hur gammal du är, var du är eller vad du gör. Friluftslivet är till för alla och det ska vara enkelt och bekymmersfritt att ta sig ut. Oavsett om du klättrar i berg efter eller går en tur i skogen - Aclima är med på resan.

 

Ull är underskattat som sommarkläder, men ullens unika egenskaper gör den idealisk för alla årstider! Oavsett om det är varmt eller kallt är det viktigt att det innersta lagret av kläder transporterar fukt och ventilerar bra för att undvika obehag. Detta är särskilt viktigt under aktiviteter som långa fjällvandringar eller löpturer, där vädret kan vara oförutsägbart och temperaturen kan variera.

 

 

NYHET: LightWool 140 Sport

 

Vår kollektion LightWool 140 Sport består av tekniska plagg designade för aktivitet! Kolla in hela kollektionen för både dam och herr.

 

 

 

 

 

5 skäl att bära ull på sommaren

 

  • Temperaturreglerande: Merinoull håller dig sval när det är varmt och varm när det är kallt.
  • Luktfri: Ull förhindrar bakterietillväxt och minimerar lukt. Mindre tvätt krävs, särskilt praktiskt på resor utan tillgång till tvättmaskin.
  • Bra för huden: Merinoull är mjuk och kliar inte, perfekt för sommaren.
  • Miljövänlig: Naturligt nedbrytbar med självrengörande egenskaper bidrar till färre tvättar.
  • Utrymmesbesparande: Med mindre behov av tvätt behöver du också färre plagg på din resa. Det gör att du har mer plats för andra saker i väskan när du packar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NYHET: LightWool 180

Vi utökar vår LightWool-familj och är glada att kunna introducera LightWool 180. Med värdefull feedback från våra användare, våra ambassadörer och ullexperter har vi gjort justeringar för att ytterligare förbättra funktionen i denna redan populära kollektion. Även om LightWool 140 fortfarande är perfekt lämpad för högaktivitetssporter där vikt och ventilation spelar roll, har vi ökat tjockleken på LightWool 180 något för bättre hållbarhet och passform. Detta har gjort det möjligt för oss att erbjuda en design som är mer mångsidig och kan användas året runt.

 

 

 

 

 

 

WoolNet Light

Populära Aclima WoolNet® är gjort för högintensiva aktiviteter, där fukttransport, vikt och andningsförmåga är viktigast. Nu erbjuder vi en lättare och mjukare variant i 100% merinoull – WoolNet Light.

 

Konstruktionen ger bra isolering utan att du känner dig kladdig och överhettad. Använd plaggen närmast kroppen då aktiviteten kräver hög fukttransport och ventilationsförmåga. WoolNet Light är den ultimata kollektionen för utomhusaktiviteter, som skidåkning, löpning i bergen eller äventyrliga och utmanande resor till fots eller på cykel.

 

 

 

 

 

 

NORDISKA SOMMARKVÄLLAR

 

Även om det är varmt på dagen kan det snabbt bli svalt på kvällen. Och vad är trevligare än att krypa ner i ett FleeceWool-plagg när solen går ner och temperaturen sjunker? Vår prisbelönta Aclima FleeceWool-serie är tillverkad i Aclimas unika och egenutvecklade fleecetyg. FleeceWool är tillverkad i ren merinoull, stickad, skuren och borstad på ett sätt som gör tyget mjukt, lätt, isolerande och mycket bekvämt att bära.