Corporate Social Responsibility

På Aclima ställer vi höga krav på oss själva och våra samarbetspartners.Ull är i sig själv en förnybar resurs, man väntar tills att ullen har vuxit ut innan man klipper den på nytt. Den är dessutom biologiskt nedbrytarbar i och med att ullfibrerna består av proteiner som är nyttigt för insekter och mikrober. Aclima vill kämpa för en bättre miljö för framtida generationer och jobbar hela tiden aktivt för att förbättras. Hållbarhet och kvalité går som en röd tråd genom allt Aclima gör:

 

1. Vi använder FSC (Forest Stewardship Council) papper på alla våra produktförpackningar. Detta bidrar till ett hållbarts skogsbruk och en mer miljövänlig pappersprocess.

 

2. Aclima är ISO 140001-certifierat och är noga med att både existerande och nya samarbetspartners arbetar aktivt med miljöfrågor och CSR (Corporate Social Responsibility).

 

3. Alla våra produkter håller en Øko-Tex 100 standard där hela utvecklingsprocessen är certifierad. Vi jobbar hårt för att minimera användningen av syntetiska kemikalier, det är endast en liten mängd av detta i plaggen för att säkra hållbarhet och elasticitet.

 

4. Aclima har en ZQ-certifiering på att merinofåren som levererar ullen till Aclima blir bra behandlade och att våra produkter inte innehåller något som är skadligt för människor. Varje produkt har en kod som gör att vi kan spåra den genom hela processen.

 

5. Våra produkter bli producerade i norra Europa vilket innebär mindre utsläpp under transport.

 

6. I vår fabrik i Estland jobbar vi aktivt med att förbruka allt material. Överblivet textilges exempelvis till ett företag som producerar slagsäckar för boxning och kampsport.

 

7. Färgerna vi använder oss av för att färga textilen har sitt eget vattenreningsverk och stängda system för att minska mängden förorenat vatten. De är också certifierade av ISO 14001 (miljöverket) samt SA 8000 (social accountability).

 

8. Alla våra anställda är skyddade av rättigheter som gäller för EU/EEA och vi har vunnit utmärkelser för vårat humanitära arbete i närområdet av vår fabrik i Estland. Hälsa och säkerhet är viktigt för oss och vi vill att våra anställda känner sig väl omhändertagna, oavsett vilket land de arbetar i.

 

9. Vi försöker alltid tänka på småsaker som i vardagen som förbättrar miljön. Som exempelvis källsortering, kollektivt resande när det är möjligt, reducerad användning av papper samt inköp av kaffe och te som är fair trade-märkt.

 

Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.